Thermografie

Thermografisch onderzoek

Bij het inspecteren van elektrische installaties zijn geavanceerde infrarood thermografische instrumenten onmisbaar. We vinden op deze manier defecten en problemen die anders niet gevonden kunnen worden.

Overbelaste eindgroepen, slechte verbindingen, aanlopende overbrengingen, warmtelekken, je ziet ze meestal niet met het blote oog, en juist daar gaat het dus vaak mis.

Het is van het grootste belang om defecten in installaties zo snel mogelijk te detecteren. Daarmee voorkom je brandgevaarlijke situaties, explosiegevaar of verbrandingsletsels, maar je voorkomt ook zo onvoorziene kosten in energieverlies of schade aan systemen.

Wat is een Thermografie?

Een thermografisch onderzoek is essentieel bij het inspecteren van elektrische installaties. Geavanceerde infraroodcamera’s onthullen problemen zoals overbelasting, slechte verbindingen, warmtelekken en meer, die niet zichtbaar zijn voor het blote oog.

Het tijdig opsporen van deze defecten is cruciaal om brandgevaarlijke situaties, explosies en verbrandingsletsels te voorkomen, evenals onverwachte kosten voor energieverlies en systeemschade te vermijden.

Een thermografisch is altijd onderdeel van de veiligheidsinspectie Scope 8 en 10 draagt zo bij aan het voorkomen van letsel en ongevallen op de werkvloer.

Wij zijn wel thuis voor een vrijblijvende afspraak.